Μέλι

Θυμαρίσιο μέλι

Θεωρείται μέλι αρίστης ποιότητας. Oι καλύτερες περιοχές παραγωγής θυμαρίσιου μελιού θεωρούνται τα ελληνικά νησιά και ιδιαίτερα η Kρήτη και τα Kύθηρα.Tο θυμαρίσιο μέλι θεωρείται ότι έχει τονωτικές και αντισηπτικές ιδιότητες. 

Μέλι πεύκου

Θεωρείται μέλι υψηλής θρεπτικής αξίας και αυτό οφείλεται κυρίως στο μεγάλο αριθμό διαφορετικών ουσιών που υπάρχουν στη σύστασή του. Aπό τις ουσίες αυτές επικρατούν τα μέταλλα και τα ιχνοστοιχεία (το ασβέστιο, το μαγνήσιο, ο ψευδάργυρος, ο σίδηρος, ο χαλκός κλπ.), τα οποία βρίσκονται σε μεγάλες συγκεντρώσεις στο ελληνικό πευκόμελα.

Μέλι ανθέων

Από τα γλυκύτερα και αρωματικότερα μέλια. Κατάλληλο για ροφήματα, γλυκά, ανάμιξη με βασιλικό πολτό, καλλυντικά κλπ.

Μέλι βελανιδιάς

Αποτελεί πλούσια πηγή καλίου, μαγνησίου, φωσφόρου, σιδήρου και νατρίου ενώ έχει χαμηλή συγκέντρωση σακχάρων. Τα ένζυμα που περιέχει ενισχύουν τον μεταβολισμό και τη λειτουργία των ζωτικών οργάνων.Διαθέτει την ισχυρότερη αντιοξειδωτική δράση σε σύγκριση με τα άλλα είδη μελιού, όπως έχουν δείξει επιστημονικές έρευνες.

Μέλι πορτοκαλιάς

Διακρίνεται για το εξαιρετικό του άρωμα, αλλά και για την αντιμικροβιακή και αντιοξειδωτική του δράση. Αποκαλείται και μέλι της ομορφιάς για τις άριστες καλλυντικές του ιδιότητες. Περιέχει πολλές βιταμίνες και επιδρά αγχολυτικά και καταπραϋντικά. Έχει την υψηλότερη περιεκτικότητα ψευδαργύρου συγκριτικά με τα υπόλοιπα μέλια.Μειώνει το άγχος, επουλώνει τις γαστρίτιδες και βοηθά στην αντιμετώπιση της ημικρανίας.

Διαθέσιμες συσκευασίες:

> 3gr

> 3kg κουβάς